suhde kehoosi

01.07.2023

"your body was built to be loved"

tämän kirjoituksen tarkoitus on herätellä ajatuksia, tunteita. annan sinulle myös fyysisen harjoituksen, jolla vahvistat ja luot yhteyttä sekä parannat suhdettasi itseesi (löydät harjoituksen tekstin lopusta).

minkälainen on sun kehonkuva? millaisena näet itsesi? ja onko se todellisuutta? voit kirjata vastauksiasi ylös. kun kirjoitat ajatuksiasi saat niihin samalla etäisyyttä. tilaa sun ja ajatuksiesi väliin. kun luet kirjoittamaasi voi olla ettet enää olekkaan samaa mieltä.

millainen on sinusta hyvä tai kaunis keho? miten mittaat sitä? voima, kestävyys, paino, peilikuva? mihin kiinnität huomiota toisissa? entä itsessäsi? mitkä kaikki tapahtumat, sanat, kohtaamiset on vaikuttanut sun kehonkuvaan. kun ymmärrät itseäsi paremmin voit vaikuttaa enemmän, muuttaa ajatusmallejasi. jaa kehuja toisille ja itsellesi, luo sitä mitä toivot. 

"kauneus mitä näet muissa on myös sinussa" 

kehomme muuttuu jatkuvasti ja myös oma ajatuksemme siitä muuttuu elämän mukana. se mitä tunnet tänään ei ole sama kuin huomenna tai ensi viikolla. muistuta itseäsi siitä mikä sinussa on kaunista. kerro alkuun vaikka päivittäin, sit viikoittain jonka jälkeen tai aina tarpeen mukaan.

voiko keholliset harjoitukset parantaa itsetuntoa? ehdottomasti. liikkeen ja hengityksen avulla voit luoda yhteyden kehoosi, löytää oman kehonkielesi ja kuulla niinkuin koskaan aikaisemmin. yhteys itseesi. mitä paremmin itsesi tunnet sitä parempia valintoja teet, sitä vahvemmin osaat sanoittaa itseäsi, rajasi, mieltymyksesi. se kaikki huokuu sinusta itsevarmuutena. keholliset harjoitukset näyttävät sinulle myös erilaisia puolia itsestäsi. ensin tarvii huomata vasta sen jälkeen voi vaikuttaa ja valita. yleinen mantrani joogatunneilla! 

ohjaamani harjoitukset vie sinut aina itsesi äärelle ja sen mikä siinä hetkessä on merkityksellistä. voit löytää saman myös muista kehollisista harjoituksista kuten tanssi tai pilates. löydä se mikä puhuttelee sinua, saa sinut tai sun kehon reagoimaan. olen vuosien aikana saanut paljon palautetta siitä miten joogatuntini tai opetukseni on vaikuttanut positiivisesti itsetuntoon, minäkuvaan ja/tai kehonkuvaan.

kirjoitan aina omasta kokemuksestani ja jokainen lukee sanani eritavalla. saan aiheet ja paljon myös teoriaa kirjoituksiini kokemuksistani ja vuosien työstäni ihmisten ja erilaisten kehojen kanssa.

omaan kehonkuvaani on vaikuttanut eniten nuoruuteni "heroin chic" -mallit. se oli se ihanne vartalo, joka vallitsi muotikulttuurissa ja näkyi kaikissa mainoksissa ja catwalkeilla. minulle kehittyi nuoruudessa syömishäiriö, en tiedä oliko se kuinka paljon ulkoisista tekijöistä, siitä mitä tv:ssä ja lehdissä oli vai enemminkin oma sekava nuoruuteni, johon hain kontrollia syömisen (syömättömyyden) kautta. riippumatta syystä, ymmärrän kuitenkin nykyään hyvin miten kaikki näkemämme vaikuttaa meihin halusimme tai emme. valitse siis viisaasti mille altistut, kaikkea ei tarvi muuttaa kerralla tai poistaa edes kokonaan, mutta lisää joukkoon muutakin.

nykyään suurimman osan ajasta viihdyn nahoissani ja olen ylpeä kehostani. kehoni on kantanut ja ruokkinut kaksi lasta, se on vahva, ei ole koskaan murtunut ja se sallii mun liikkua, olla vapaa kulkemaan. yritän kuunnella sitä ja valita sen mukaan oikein. uskon tasapainoon, kaikessa. huonoina päivinä yritän vaan muistaa nää hyvät asiat mitä listasin.

"fake it until you make it" on myös yksi aina vahva selviytymiskeino muutoksissa ja uuden edessä, se myös monesti oikeesti toimii :)

jaa tää kaikille kenen uskot tarviivan tätä. jätä sydän kommenttikenttään jos kolahti. kommentoi omia kokemuksia, ajatuksia, tunteita, kuulen ne kaikki mielelläni.

x

HARJOITUS