osaatko hengittää?

25.03.2024

hengittäminen. se niin luonnollinen ja itsestään selvä asia, että emme kiinnitä siihen monestikaan huomiota ennen kuin sen kanssa tulee jokin ongelma. käytämme arkisessa hengityksessä vain n. 1/3 meidän keuhkojen koko kapasiteetista.

halusin kirjoittaa hengittämisestä nyt siksi, että näin keväällä siitepölykauden alkaessa on hyvä muistutella hyvästä hengityksestä. hengitysharjoitukset on jumppaa keuhkoille ja kun keuhkot on vahvat niin ne myös jaksaa paremmin taistella pöpöjä ja ulkoisia "roskia" vastaan.

joogassa ja joogatunneilla voidaan tehdä paljonkin erilaisia hengitysharjoituksia, mutta jaan tässä kirjoituksessa sinulle "joogisen hengityksen" eli syvänhengityksen saloja youtube -videolla (jos olet uutiskirjeemme tilaaja saattaa video olla sinulle jo tuttu). tämä hengitysharjoitus on helppo integroida mihin tahansa jo olemassa olevaan toimintaasi, kuten kävelyllä, kuntosalilla, tv:tä katsellessa, nukkumaan mennessä tai vaikka wc:ssä istuessa.

syvähengitys parantaa vastustuskykyä, mutta se myös auttaa rentoutumaan, vähentää stressiä, palauttaa, laihduttaa ja mitä vielä :) kokeile ja kerro mistä sä haluaisit täällä lukea tai keskustella?


aurinkoista kevättä!