Mitä sun tulee tietää joogasta ennen kuin tiedät siitä mitään?

06.01.2023

Kuvat: Pinja SakaraHaluaisin sanoa ettei mitään, mutta se tuskin oli vastaus mitä etsit joten tässä alla muutama kohta mitä miettiä.


1. Miksi olet miettinyt joogan aloittamista? Mikä on syy, että etsit tätä tietoa? Vastauksesi voi antaa sinulle paljon ymmärrystä itsestäsi, tarpeestasi ja näin ollen myös suuntaa millaisen joogaan pariin haluat hakeutua.

2. Joogan voi karkeasti jakaa kahteen tyyliin, Yin ja Yang. Yin joogaan lasken myös restoratiivisen joogan funktion puolesta. Yang joogaan kuuluu oikeastaan kaikki muu jooga. Kumpi tyyli sopii sun arkeen paremmin?

Yin harjoitukset ovat rauhallisia, passiivisia ja pysäyttäviä. Asennoissa viipyillään, ei liikuta aktiivisesti eikä haeta lämpöä lihaksista. Laskevat stressitasoja ja rauhoittavat tehokkaasti hermostoa.

Yang harjoitukset ovat dynaamisia ja lämpimiä. Harjoitukset kehittävät mm. tasapainoa, tukilihaksistoa ja saavat veren virtaamaan. 

3. Joogaa on erilaista, niin on myös joogapaikkoja ja joogaopettajia. Tutki ja tutustu, niin löydät sinulle sopivimman paikan, joogalajin ja opettajan. 

4. Unohdan kaikki rajoittavat uskomuksesi mitä sinulla saattaa olla itseesi ja joogaan liittyen. Olen kuullut paljon väittämiä kuten "en voi tulla joogaan koska olen niin jäykkä" tai "jooga ei sovi minulle koska se on niin rauhallista" . Nämä tulisi vaihtaa lauseiseen "käyn joogassa, jotta saan lisää liikkuvuutta" ja "opin joogassa pysähtymään hetkeen". Jooga kuuluu kaikille ja voit joogata sellaisena kuin olet.

Toivottavasti näistä kohdista oli sinulle hyötyä. Kommentoi tai kysy ihan mitä tahansa joogaan liittyen, vastaan parhaan tietämykseni mukaan.


x Pinja